Musik och kulturskapande i medierna
Musikundret i Fredagsmagasinet
Content is King på Twitter
Andra twittrare
Admin

Jag föddes 1967 på Sabbatsbergs sjukhus. Son till journalist och filmarparet Barbro och Günes Karabuda. Med föräldrar som hade till yrke att kritiskt granska sin omvärld följde en barndom på resande fot där jag tidigt lärde mig respektera rätten till olika åsikter och sanningar, helt enkelt  för att alternativet bara kan vara förtryck.

Jag såg enskilda individer betala ett oerhört högt pris för denna rätt, men också den lilla människans förmåga att rubba berg.

Insåg ordets makt, men kunde inte motstå musikens dragningskraft. Jag har komponerat musik så långt jag kommer ihåg. Gjorde musik till min första produktion när jag var 15 år. Det var för TV2-Teatern och handlade om en cancersjuk kvinna. Efter det tv och film i ett antal länder.

Hamnade in i musikpolitik för att jag såg behovet och vill bidra. Har själv aldrig haft en förläggare eller kontrakt med skivbolag. Upphovsrätten till det jag skapat har gjort att jag själv kunnat förhandla med t.ex. tv-bolag. Utan denna rätt skulle jag vara mycket svagare och det i en redan utsatt situation som kulturskapare.